AluaturiAperitiv

Aluat de zece minute

1 Mins read
Scroll to recipe

Aluat de zece minute este un preparat multifuncțional folosit ca bază în multe rețete.

Vă prezentăm o rețetă de Aluat de zece minue. Acest aluat este perfect pentru diferite prăjituri și plăcinte, atât sărate cât și dulci. Poate fi păstrat atât la congelator, cât și la frigider.

Arta pregătirii aluatului e cunoscută încă din antichitate, egiptenii îl foloseau pentru a face pâine din făină de boabe de Lotus, asemănătoare cu meiul, frământând aluatul cu apă și iaurt.

Arabii folosea o tehnică prin care aluatul devenea fragil și îl găteau ca o clătită, lipia de azi, pe care o umpleau cu carne și condimente, preparat delicios adoptat ulterior și de alte culturi.

Rețeta de aluat de zece minute pe care vi-o propun se prepară foarte rapid, aluatul e gata în doar 10 minute! e foarte ușor de făcut, gustos și potrivit pentru diferite umpluturi, garantând o masă reușită, distinctivă și savuroasă.

Ingredientul principal al aluatului de 10 minute este făina, dar ceea ce îl face deosebit și îi conferă frăgezime este modul în care e pregătit: făina nu se încorporează în amestec toată o dată, ci în 2 tranșe. Jumătate din cantitate se toarnă la început și jumătate se adaugă după 10 minute, perioada în care prima jumătate fermentează, procedeu care face aluatul moale, pufos și foarte ușor de utilizat. Încearcă și Reteta Aluat japonez

Aluat de zece minute

timp de preparare
10 min
timp total
30 min

Echipamente

Ingrediente

  • 5 căni de făină

  • 2 linguri de zahăr

  • 2 linguri de drojdie instant

  • 1/4 linguriță sare

  • 2 căni cu apă caldă

  • 1/2 cană de ulei

  • 4 lingurițe de iaurt

Mod de preparare

1

Aluatul

Într-un robot de bucătărie puneți 2 căni de făină cu cantitatea de sare, zahăr, iaurt, drojdie și apă și frământați până când amestecul se lipește.
2
Apoi acoperiți-l și lăsați-l într-un loc cald timp de 10 minute până când aluatul fermentează.
3
Adăugați apoi restul ingredientelor (3 căni de făină și ulei).
4
Frământați ingredientele cu mixerul dat la viteză mica, timp de 4-5 minute până când ingredientele sunt omogen amestecate.
5
Puneți aluatul într-un vas, acoperiți cu folie alimentară timp de 30 de minute și lăsați pentru a se odihni.
6
Se folosește pentru a face o varietate de produse de patiserie dulci și sărate.

Notes

Se folosește pentru a face o varietate de produse de patiserie dulci și sărate.
Retete de mancare de incercat
AluaturiAperitiv

Placinta Cheese Twist

30 min Cook
Placinta Cheese Twist > Din când în când redescoperim minunățiile foietajului. Aluatul de foietaj îl poți pregăti cu ușurință în câțiva pași…
AperitivAperitive orientale

Kumpir turcesc

1 ora Cook
Cartofi kumpir turcesc este foarte popular în Turcia și cunoscut drept o gustare de stradă. Cartoful kumpir turcesc este mai degrabă un…
AluaturiAperitiv

Plăcintă in formă de coadă

25 min Cook
Rețetă Plăcintă in formă de coadă Plăcinta în formă de coadă este una dintre plăcintele delicioase potrivite ca masă ușoară de dimineață…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *