AperitivAperitive orientale

Humus

10 min Cook
Scroll to recipe

Rețeta de Humus

Celebru între aperitivele levantine de pe mesele arabe, humus-ul se distinge prin gustul său delicios și o tradiție foarte veche în Orientul Mijlociu, fiind menționat prima dată în secolul al XIII-lea. Așadar este de așteptat ca cele mai bune rețete de humus să se gătească în zone precum Liban, Iordania, Egipt, Palestina, Grecia și alte țări mediteraneene și din Orientul Mijlociu.

Se spune că cel mai bogat în arome, delicios și cremos și hummus pe care îl poți mânca vreodată se găsește în Liban. Faima sa a dat și nume măncarii: Hummus Clasic Libanez.

Am încercat multe variante de humus dorind să o descopăr pe cea care s-ar apropia cel mai mult de faimoasa rețetă libaneză și le-am testat cu familia și prietenii. Din toate am ales-o pe cea pe care vreau să ți-o împărtășesc aici. Are o iuțeală bine definită și îmi place foarte mult că are o combinație bine echilibrată între năut și pasta tahinii, iar celelalte condimente îi aduc un plus de textură și savoare. Te invit să o parcurgem împreună.
Pentru puțină variație, poți încearca și rețeta de Humus Fatte (cu lipie prăjită).

Dacă o săai succes cu această rețetă, și sunt sigură că așa va fi, îți recomand și alte rețete la fel de gustoase și de consistente: humus fate , falafel .

timp de preparare
5 min
timp de gatire
10 min
portii
4
timp total
15 min

Echipamente

Ingrediente

  • 2 cutii de naut boabe gata fiert

  • 4 cuburi de gheață

  • 1/2 cană tahini

  • 1/4 cană zeamă de lămâie

  • sare la nevoie

  • Amestecul de ardei iute:

  • 1 ardei iute verde

  • 3 căței de usturoi

  • 3 linguri zeamă de lămâie

  • 3 linguri mari de apă

  • 1 linguriță sare

Mod de preparare

1
Puneți năutul într-un blender și amestecați un minut, apoi adăugați gheața și continuați să amestecați puțîn.
2
Adăugați tahini, zeamă de lămâie și sare, până când amestecul devine cremos apoi puneți-l într-un castron la frigider. Ați obținut humusul!
3

Amestecul de ardei iute:

Într-un blender, puneți ardei iute, usturoi, lămâie, apă și sare, amestecați-le bine timp de două minute.
4
Într-o farfurie de servire, întindeți humusul și puneți amestecul de ardei iute în mijlocul farfuriei cu câteva boate de năut și serviți.
Retete de mancare de incercat
AluaturiAperitiv

Placinta Cheese Twist

30 min Cook
Placinta Cheese Twist > Din când în când redescoperim minunățiile foietajului. Aluatul de foietaj îl poți pregăti cu ușurință în câțiva pași…
AperitivAperitive orientale

Kumpir turcesc

1 ora Cook
Cartofi kumpir turcesc este foarte popular în Turcia și cunoscut drept o gustare de stradă. Cartoful kumpir turcesc este mai degrabă un…
AluaturiAperitiv

Plăcintă in formă de coadă

25 min Cook
Rețetă Plăcintă in formă de coadă Plăcinta în formă de coadă este una dintre plăcintele delicioase potrivite ca masă ușoară de dimineață…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *